Is your SEO strategy up to date?

Tilbage til oversigt

Hvad er MySQL og SQL?

Hjem » Viden » MySQL og SQL

Hvad er MySQL og SQL?

MySQL er et open source relationalt database management system (RDBMS). Det er et af de mest populære database-systemer på internettet, og det anvendes til at gemme, organisere og tilgå data.

SQL (Structured Query Language) er et sprog, der anvendes til at interagere med relationale databaser, herunder MySQL. Det er et standardiseret sprog, der anvendes til at oprette, manipulere og udtrække data fra databaser.

Med SQL kan du fx oprette tabeller og relationer mellem tabeller, indsætte, opdatere og slette data, og udføre avancerede forespørgsler, der samler data fra forskellige tabeller.

MySQL implementerer en variation af SQL, kendt som MySQL SQL, men den understøtter de fleste standardiserede SQL-kommandoer. Det gør det nemt for udviklere at overføre deres færdigheder til andre relationale databaser, der anvender standard SQL.

 

Hvad er forskellen på MySQL og SQL ?

SQL (Structured Query Language) er et standardiseret sprog til at interagere med relationale databaser. Det anvendes til at oprette, manipulere og udtrække data fra databaser.

MySQL er et specifikt database management system (DBMS), der implementerer en variation af SQL. Det er et open source-projekt, der er designet til at være et nemt at bruge og skalérbart alternativ til andre relationale databaser.

Forskellen mellem MySQL og SQL er, at SQL er et sprog, mens MySQL er et specifikt program, der implementerer dette sprog. Du kan tænke på SQL som et sprog, som en person kan taler, mens MySQL er et specifikt program, der kan bruge dette sprog til at interagere med en database.

Der er mange andre relationale databaser, der implementerer SQL, herunder Oracle, Microsoft SQL Server, PostgreSQL og andre. Hver af disse databaser kan have deres egne specifikke udvidelser og varianter af SQL, men de fleste af de grundlæggende SQL-kommandoer vil være ens på tværs af disse systemer.

Tilbage til oversigt

Har du brug for hjælp til MySQL og SQL?

Har I brug for hjælp? Så kontakt os og bliv klogere på, hvordan vi kan hjælpe dig.

Kontakt os Ring til os

Start dit projekt her

Vi har brug for dine oplysninger, for at kunne hjælpe dig.

"*" indicates required fields

Step 1 of 3

Størrelse på din virksomhed