Optimer din SEO i 7 overskuelige trin
Læsetid: 6 min.
Udgivet: March 2023
Udgivet: March 2023
Boost din synlighed: En trin-for-trin guide til bedre SEO
1. Forstå din forretning og byg det korrekte webunivers
Det er essentielt, at forstå hvilke produkter og områder der er de vigtigste for din virksomhed. Hvilke produkter har det største dækningsbidrag, og hvordan skal din virksomhed tjene penge? Nu og i fremtiden. Ud fra den viden skal du opbygge et univers med de nøgleprodukter/services, der også er vigtige om 1, 2 og 3 år.
2. Find de vigtigste nøgleord via en Keyword analyse – Lav en søgeords strategi
Antal søgninger. Populære søgeord, der har mange søgninger, kan give mere trafik til dit site.
Lav konkurrencen for søgeordet. Det gælder om, at få den bedst mulige placering i Google’s søgeresultat. Derfor kan du med fordel vælge søgeord, der har lav konkurrence. Altså søgeord der ikke er superoptimeret på andre hjemmesider.
Du finder de primære søgeords-konkurrenter ved at foretage en all-in-title eller all-in-URL søgning på Google.
3. Lav en SEO design strategi for dit webunivers
Når du har fundet og defineret de bedste søgeord, skal du opbygge og designe dit site med disse.
Sørg for at dine vigtigste keywords fremgår af din navigationsmenu på siden.
Endvidere kan menupunkterne gå igen i din URL, hvilket øger forståelsen for både brugere og søgemaskiner. Implementer gerne din menu- og URL struktur så hurtigt som muligt. Sørg for at der er en god lineær organisering af dine sider og undersider, taksonomi.
4. Skab spændende og relevant indhold til dit site
Indhold, indhold, indhold. Google honorerer godt og relevant indhold med bedre placering i søgeresultatet. Så smør ærmerne op og gå i gang med at kreere indhold, som dine kunderne finder relevant, informativt, underholdende, som giver dem inspiration eller løser de problemer og udfordringer de har.
Du skal altid have friskt og opdateret indhold på dit website. Så arbejdet med at skabe indhold slutter aldrig. Godt og friskt indhold skal give dine kunder lyst til at komme tilbage og læse det nyeste indhold. Google prioritere sider med friskt indhold højere end statiske sider.
Anvend gerne nyheds- eller blog-sider til nyt indhold. Tommelfingerregel: Friskt indhold to gange om ugen på små websites, og nyt indhold hver dag på store website.
Husk at anvende dine keywords i title, i Meta description, i overskrifter (H1 og også gerne H2+H3), i brødtekst og i billeder (ALT tekst og evt. billedetekst).
6. Optimering af indholdet. On page SEO optimering
Det et vigtigt, at du optimerer hver enkelt webside ud fra nogle fokus søgeord. Du skal skabe specifikke landingpages for de søgeord, der bedst matcher indholdet. Du skal udvikle sider med relevant indhold for alle dine søgeord, emne- og fagområder. Sørg for at have mindst en side per tema/fagområde og sørg for at optimér disse sider (SEO sider) med de relevante fokussøgeord. Med et godt og relevant indhold for alle dine sider bliver dit site samlet set optimeret med alle dine valgte søgeord.
Tjek alle dine SEO sider igennem. Du skal sikre dig:
At der er minimum 300 ord på alle dine relevante SEO sider,
At der er en god søgeordstæthed for de valgte fokus søgeord. Søgeordene skal udgøre mellem ½ – 2% af sidens indhold.
At der er gode page titles, Meta description og overskrifter (H1-H3). Skriv søgeordet så tidligt som muligt i side titlen. Og gentag søgeordet i Meta beskrivelsen. Indarbejd søgeordene i dine overskrifter og naturligvis også i brødteksten.
At billeder har keyword(s) i filnavnet og i ALT tekst.
6. Optimer trafikken på dit website
Anvend Google Analytics til at analysere trafikken til og på dit site. Undersøg hvilke undersider har høj Bounce/Exit rate. Er der sider, hvor kunderne stopper med at læse og forlader dit site?
Optimér dine websider udfra viden om brugervenlighed. Sørg for, at der ikke er ’dead ends’, at du linker kunden videre til mere relevant indhold eller har en klar call-to-action (CTA).
7. Ret fejl på website
Et sundt site er godt for både kunder og søgemaskiner. Undgå broken links, sørg for at hastigheden er optimal mv. Find alle fejl på dit site og hvis du ikke selv har forstand på at løse dem, så få en teknisk webmaster eller programmør til at rette dem for dig.